Iz poštovanja prema novom klubu

Yerry Mina skinuo kopačke, pa ušao na teren Nou Campa

Endin Čaušević

Kolumbijski defanzivac Yerry Mina danas je i zvanično postao novi fudbaler Barcelone, a njegovo predstavljanje održano je pred navijačima na Nou Campu.

Mina je s Barcelonom potpisao ugovor do ljeta 2023. godine i tako je ispunio svoj san da zaigra u dresu katalonskog kluba. Kolumbijac je plaćen skoro 12 miliona eura Palmeirasu, a danas je zvanično predstavljen navijačima Barcelone na Nou Campu.

Zanimljivo da je Mina na teren ušao bos jer je na taj način želio iskazati poštovanje prema travnjaku i klubu u koji je stigao. Ovaj potez je iznenadio mnoge kada su vidjeli da Mina skida kopačke i štuce. No, svakako potez za svaku pohvalu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.