Arda Turan napustio Barcelonu!

Prešao u Basaksehir

Arda Turan napustio Barcelonu! · Zvanično

E. Čaušević

Turski reprezentativac Arda Turan i zvanično više nije član Barcelone, te će svoju karijeru nastaviti u dresu Basaksehira.

Arda Turan ove sezone nije odigrao ni minute u dresu Barcelone jer mu je Ernesto Valverde još ljetos poručio da neće računati na njega. Turski fudbaler je ostao kako bi se pokušao izboriti za minutažu, ali je bilo očigledno da to neće uspjeti.

Turski fudbaler bio je na meti nekoliko klubova, no na kraju se odlučio da karijeru nastavi u Basaksehiru iako su mnogi očekivali provratak u Galatasaray. Turan će u Basaksehiru igrati na posudbi dvije i po godine nakon čega bi turski klub trebao otkupiti njegov ugovor.

Odlazak Turana iz Barcelone obradovao je i novog igrača katalonskog kluba Philippea Coutinha koji je na kraju uspio da zaduži dres sa brojem sedam. Turan je u dresu Barce odigrao 55 utakmica, postigao je 15 golova i upisao 11 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi