Ništa od broja 14: Coutinho zadužio broj u Barceloni!

Došao na svoje na kraju

Ništa od broja 14: Coutinho zadužio broj u Barceloni!

E. Čaušević, foto: EPA

Brazilski fudbaler Philippe Coutinho prije nekoliko dana zvanično je potpisao za Barcelonu u koju je stigao iz Liverpoola.

Katalonski klub je za Coutinha morao izdvojiti čak 160 miliona eura čime je ovaj fudbaler postao drugi najskuplji igrač u historiji fudbala. Coutinho je s Barcom potpisao ugovor do ljeta 2023. godine, a konačno je dobio i broj.

Naime, Coutinho nije odmah po dolasku izabrao broj jer je čekao na odlaske pojedinih igrača. Prvo se špekulisalo da će Brazilac nositi broj 14 kada ode Javier Mascherano, ali od toga neće biti ništa.

Prema pisanju katalonskih medija Coutinho će nositi dres sa brojem sedam koji je nosio ArdaTuran. Turčin će karijeru nastaviti u Basaksehiru što znači da je sedmica slobodna za brazilskog fudbalera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi