Prava katastrofa Las Palmasa

Girona demolirala Las Palmas: Domaći postigli pet golova za 22 minute

Fudbaleri Girone danas su očitali fudbalsku lekciju igračima Las Palmasa jer su ih pobijedili sa čak 6:0 u okviru 19. kola La Lige na domaćem terenu. 

Las Palmas igra očajnu sezonu i ovo mu je već treći poraz u nizu koji ga je ostavio na samom dnu tabele sa samo 11 osvojenih bodova. Ipak, poraz nije toliko bolan za njih koliko je bolno loše izdanje u drugom poluvremenu ove utakmice.

Domaći su u prvih 45 minuta postigli samo jedan gol i to preko Stuanija sa jedanaest metara, ali u drugom poluvremenu je uslijedila prava rapsodija.

Sve je počelo u 57. minuti kada je Olunga postigao gol za 2:0, a u naredne 22 minute gosti su primili još četiri gola. Redom su za domaće pogađali Garcia, Olunga, Portu i ponovo Olunga. Gosti su očito bili u pravom šoku i nisu uspjeli ništa da naprave kako bi zaustavili napade Girone.

Girona se nakon ovog kola probila na 9. poziciju sa 26 bodova, dok je Las Palmas ostao posljednji sa samo 11 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.