Šišmiši nakon preokreta savladali Gironu

LaLiga, 18. kolo

Šišmiši nakon preokreta savladali Gironu

Valencija je danas na svom terenu ugostila ekipu Girone u nadi da će nakon dva vezana poraza konačno upisati trijumf u španskom prvenstvu. Iako je Girona prva došla do vodstva, domaći su na kraju slavili rezultatom 2:1.

Girona je povela već u 8. minuti susreta nakon što je Portu iskoristio odličan centaršut Mojice.

Valencija je nakon gola Girone na sve načine pokušavala doći do poravnanja, a to je Šišmišima pošlo za rukom zahvaljujući fudbaleru gostiju. Igrala se 27. minuta kada je Ramalho skrenuo jedan centaršut u sopstvenu mrežu za 1:1.

Neriješenim rezultatom se otišlo na odmor, a Valencija je početkom drugog poluvremena uspjela doći do prednosti. Maffeo je napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru, pa je sudija pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne je bio Parejo, pa je Valencija u 48. minuti povela sa 2:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencija je do kraja susreta imala još nekoliko odličnih prilika da dođe do uvjerljivije pobjede, ali je na kraju rezultat ostao 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi