Lagana pobjeda Seville, remi Las Palmasa i Valencije

Prvi mečevi osmine finala Kupa Kralja

Lagana pobjeda Seville, remi Las Palmasa i Valencije

E. Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Seville večeras su kao gosti savladali Cadiz (2:0) u prvom meču osmine finala Kupa Kralja, dok je okršaj Las Palmasa i Valencije završen rezultatom 1:1.

Sevilla je pitanje pobjednika u večerašnjoj utakmici riješila u prvom poluvremenu kada smo vidjeli oba gola i tako jednom nogom izborila plasman u četvrtfinale.

Gosti su poveli u devetoj minuti golom Nolita, a desetak minuta kasnie Jesus Navas je pogodio za, ispostavit će se konačnih, 2:0. Također, ovo je bio prvi meč na klupi Seville za novog trenera Vincenza Montellu.

Veoma dobar meč odigrali su Las Palmas i Valencia koji je završen rezultatom 1:1 što nam garantuje veoma dobar okršaj u revanšu.

Las Palmas je poveo golom Callerija u 36. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Rodrigo pet minuta prije kraja utakmice.

Kup Kralja, osmina finala:

Cadiz - Sevilla 0:2
Las Palmas - Valencia 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi