Foto: EPA

Očajna statistika najboljeg fudbalera svijeta

Ronaldo nikad nije bio lošiji

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo dvije godine zaredom osvaja trofej za najboljeg fudbalera svijeta.

Međutim, kako je krenuo u novu sezonu, Cristiano neće biti ni blizu odbrane titule najboljeg, jer bez ikakve dileme Portugalac igra najlošiju sezonu u karijeri.

Muči se Ronaldo od samog početka. Danas je u porazu od Villarreala (0:1) imao nekoliko promašaja, koje je ranije bez ikakvih problema slao u mrežu.

Nakon duela sa Žutom podmornicom, Ronaldo je zaista očajnu statistiku. Šutirao je čak 105 prema golu protivnika u ovoj sezoni La Lige, a postigao je samo četiri gola.

Ovo je svakako izuzetno loša statistika najboljeg fudbalera svijeta kojem je duel protiv Villarreala bio 500. u ligaškim utakmicama od kojih je samo 68 izgubio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo, Real je nakon devet godina izgubio dvije uzastopne utakmice na domaćem terenu i sada su daleko od odbrane naslova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.