Zidaneu se loše piše, Villarreal napravio čudo u Madridu

La Liga

Zidaneu se loše piše, Villarreal napravio čudo u Madridu

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida i Villarraela odigrali su susret 19. kola La Lige, a gosti su neočekivano slavili s 1:0.

Kraljevi su imali još jednu utakmicu u kojoj su "morali" pobijediti, ali Villarreal je odolijevao 90 minuta žestokim napadima domaćeg tima i onda iz kontre zabio za šok domaćih.

Potpuna dominacija Reala viđena je na Santiago Bernabeu, skoro 30 udaraca prema golu gostiju, ali ništa od toga nije bilo dovoljno.

Gareth Bale je u 14. minuti zabio gol koji je poništen zbog ofsajda, da bi Marcelo u 19. minuti imao veliku šansu, ali je Asenjo odbranio. Potom je Ronaldo tukao iz slobodnjaka, Asenjo spasio-

Imao je Portugalac još nekoliko šansi do kraja prvog dijela, no mreža Žute podmornice je ostala netaknuta. Ronaldo u 57. minuti ponovo dobro šutira, Asenjo jednostavno nije dao Portugalcu da se proslavi.

Redale su se šanse Reala, ali Villarreal je uspio da sačuva mrežu, a onda da kontru u 87. minuti pretvori u veliko slavlje.

Fornals je uspio da lobuje Keylora Navasa, koji je bio izašao sa gola. Real je po svim zakonima trebao da pobijedi i zaslužio je to, ali sreća ovaj put nije bila saveznik ekipi Zinedinea Zidanea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poslije 19. kola Real je osvojio 32 boda, ali je ovo već četvrti poraz Madriđana koji su sada na čak 16 bodova zaostatka za Barcelonom, dok je Villarreal došao na peto mjesto s 31 bodom.

La Liga, 19. kolo:
Real Madrid - Villarreal 0:1 (Fornals 88)

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi