Beganović je 2016. imao verbalni okršaj s najvjernijim zeničkim tifozima

Navodno ga želi turski investitor u Čeliku

Dženis Beganović na udaru Robijaša

Dženis Beganović jedan je od omiljenijih fudbalera među navijačima Željezničara posljednjih nekoliko godina. 

Zbog svoje srčanosti, borbenosti i beskompromisnog odnosa prema plavom dresu i svojim obavezama, a posebno zbog gola Ferencvarošu u Budimpešti za pobjedu Želje 1:0 u Evropskoj ligi 2015. stekao je simpatije koje će ga pratiti dugo.

Novi vlasnik zeničkog Čelika, turski investitor, navodno je veoma zainteresiran da u svoje redove dovede ovoga fudbalera koji nakon raskida saradnje sa Željezničarom ove zime još nije pronašao angažman.

I tu ne bi bilo ništa sporno. Igrač Beganovićevog kvaliteta svakoj ekipi u Premijer ligi bio bi od koristi, posebno timu koji se bori za opstanak. I Slavenu Musi ne bi vjerovatno bilo mrsko u ekipi imati takvog igrača, no eventualni angažman ne bi se nimalo svidio najvatrenijim navijačima zeničkog kluba.

Špekulacije da bi Beganović mogao u Čelik među Robijašima nisu dočekane s odobravanjem, bar prema reakcijama po forumima i kuloarima.

Najvjerniji navijači Beganoviću zamjeraju na incidentu, tačnije svojevrsnom izljevu bijesa koji se zbio 4. maja 2016.

Robijaši su nakon utakmice urlali prema fudbalerima Željezničara koji su izrevoltirani porazom i nezadovoljnim suđenjem. Beganović se vrlo energično verbalno suprotstavio i od tada nije nimalo mio među zeničkim tifozima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li bi mu oprostili, kada bi svojim golovima spasio Čelik ispadanja?

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.