Poznata transfer lista Čelika na kojoj se nalazi 12 igrača
Zeničani moraju dovesti provjerene i kvalitetne nogometaše, ako žele i naredne sezone igrati u Premijer ligi

Moguće da se lista prekrobrojnih i proširi

Poznata transfer lista Čelika na kojoj se nalazi 12 igrača

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas će obaviti i prvi trening u sklopu priprema za nastavak sezone u Premijer ligi. Slaven Musa u subotu je izvršio prozivku nogometaša, a u odnosu na jesenji dio sezone, Zeničani će u zimskoj pauzi kada je u pitanju igrački kadar pretrpjeti velike promjene.

Šef struke zajedno sa ljudima koji vode klub sastavili su i transfer listu na kojoj se nalazi 12 nogometaša, a postoji mogućnost da se lista igrača na koji se ne računa u proljetnom dijelu i proširi.

SportSport.ba saznaje koji su to nogometaši za koje je šef struke kazao da se pokuša s njima raskinuti ugovor ili da se napravi posudba u druge klubove radi veće minutaže.

Igrači koji su na transfer listi: Muhamed Dehić, Dino Jurković, Mustafa Mušija, Aleksandar Majdanec, Bernad Imamović, Kenan Hafizović, Haris Šehić, Ervin Čomić, Elmir Hadžikadunić, Zlatko Kazazić, Aldin Šarić, Elman Pašalić. Postoji mogućnost i da se na proširenoj listi nađu braća Tarik i Hanan Adilović, ali s njima postoji problem oko ugovora, koji imaju na duži period.

Zanimljivo da je nakon završetka sezone tadašnji šef struke Vinko Divković zajedno s ljudima u klubu također napravio transfer listu, a na njoj su bili svi gore pomenuti nogometaši, te Hrustan Kadrić, međutim novi šef Slaven Musa procijenio je da mu Kadrić treba, budući da može pokriti poziciju stopera, ali i zadnjeg veznog, gdje se i najbolje snalazi, te će on ostati u ekipi na proljeće.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako smo već pisali u narednim danima se očekuje dolazak novih igrača, za koji se svi nadaju da će biti pojačanja. Na listi želja čelnika Čelika su: Sulejman Krpić, Edin Rustemović, Amer Bekić, Stevo Nikolić, Samir Bekrić, Goran Galešić, Dženis Beganović, Ibrahim Škahić, te još nekoliko provjerenih igrača s kojima su već obavljeni razgovori, te se u narednim danima očekuje i zvaničan potpis ugovora.

Čelik će u Zenici ostati do 22. januara, kada je planiran odlazak u Antaliju, gdje će crno-crveni ostati 14 dana, te odigrati nekoliko prijateljskih utakmica s renomiranim protivnicima. Nakon toga slijedi povratak u Zenicu, te završne priprema za prvu utakmicu nastavka prvenstva protiv Viteza na Bilinom polju

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi