Princ: Distorzija zgloba i napuknuće kosti

Povrijedio se kod 28 razlike za Zrinjski

Vedran Princ 30 dana izvan terena

Vedran Princ, ponajbolji igrač lidera košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, ozlijedio se u utakmici 13.kola u kojoj je njegov tim deklasirao Mladost iz Mrkonjić Grada sa 33 koša razlike. 

Ozljeda se desila pred sami kraj susreta kada je Zrinjski vodio s 28 poena prednosti i kada njegovo prisustvo u tom trenutku nije bilo neophodno.

Rendgenski snimak zgloba, osim distorzije pokazao je i manje napuknuće kosti pa će proces rehabilitacije nekadašnjeg reprezentativca naše države trajati mjesec dana.

Prve prognoze su bile mnogo pesimističnije i dobra je vijest da će ovaj iskusni košarkaš svom timu i treneru biti na dispoziciji u najvažnijim mečevima sezone.

Prvenstveno se to odnosi na Ligu 6 koja se približava i koju je Zrinjski uz samo jedan ovosezonski poraz praktički osigurao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.