Crveni đavoli stigli do jubilarnog 50. boda

United rutinski protiv Stokea, proradio i Lukaku

Manchester United je večeras na svom Old Traffordu u posljednjoj utakmici 23. kola Premier lige rutinski savladao Stoke rezultatom 3:0.

Igrao se deveti minut kada su Crveni đavoli stekli rezultatsku prednost. Pogba je uposlio Valenciju, a kapiten Uniteda je sjajno matirao Butlanda za vodstvo od 1:0.

Pola sata kasnije, tačnije u 38. minuti, Pogba je upisao novu asistenciju a ovoga puta strijelac je bio Martial i bilo je to sigurnih 2:0 za domaće nakon prvog poluvremena, iako je i Stoke imao nekoliko ozbiljnih prilika da ugrozi De Geu.

U nastavku utakmice viđen je još jedan pogodak i to u 72. minuti. Ovoga puta asistent je Martial, a strijelac Lukaku koji poslije dugo vremena postiže svoj 11. gol u Premier ligi ove sezone. Belgijanac se tek oporavio od nezgodne povrede s kraja 2017. godine i možda je ovo nagovještaj boljih partija u preostalom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostalo je do kraja 3:0, a United je stigao do jubilarnog 50. boda i koliko-toliko se približio Manchester Cityju na 12 bodova zaostatka. S druge strane, Stoke je i dalje u zoni ispadanja na 18. mjestu sa 20 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.