Pronašao način da ih motiviše

Bitan sastanak u Madridu: Šta je Ronaldo poručio Zidaneu i saigračima?

Edmir Škorić

Zinedine Zidane i njegovi igrači održali su sastanak u Valdebebasu nakon remija s Celtom u Vigu.

Real Madrid je ušao u ozbiljnu krizu rezultata i nikako da Kraljevi naprave određenu seriju pobjeda kojom bi se, ako ništa, opravdali kod navijača i žestokih kritičara. Ovako, sve češće su priče o nezadovoljstvu Cristiana Ronalda, odlasku Zinedinea Zidana s klupe, raspadu sistema...

Međutim, Marca piše kako u Realu sve funkcioniše dobro, unatoč svim kiksevima. U trening centru Reala Zidane je održao sastanak sa igračima, a Ronaldo je bio jedan od glavnih govornika.

Šta je poručio timu? Ne, nije saopštio da odlazi, već je bio krajnje iskren i rekao je da je jako teško igrati bez pravog motiva mečeve La Lige, pošto je titula praktično izgubljena, ali je poručio: "Idemo na Ligu prvaka i Kup!".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo je u više navrata saigračima ponavljao kako sada idu po trofej Kupa i Lige prvaka i da se trebaju fokusirati na to, a da je liga manje-više završena priča, mada će i tu pokušati da izguraju što je dalje moguće i da, ako ništa, završe odmah iza Barcelone.

Jasno je da će Portugalac, unatoč svemu, težiti da popravi sezonu, da na individualnom nivou poboljša učinak, kako bi i dalje slovio za najboljeg nogometaša svijeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.