Makedonce kažnjavaju zbog hlačica

EHF pretjeruje: Nova žrtva Makedonija, razlog kazne i više nego bizaran

Edmir Škorić, foto: EPA

Evropska rukometna federacija (EHF) opet je u centru pažnje, ovaj put zbog kazne koju sprema Makedoncima.

EHF nam je organizacija čije ime mrzimo izgovarati nakon dešavanja u Tuzli i "slučaja Tomislav Nuić", a ružna iskustva imaju i rukometaši Slovenije u prva dva kola Evropskog prvenstva u Hrvatskoj. Slovenci se žale da su ih pokrale sudije protiv Makedonije i Njemačke, ali sve ostaje na njihovim optužbama.

Sada su iz Evropske rukometne federacije pripremili kaznu za Makedonce i to samo zato što su u meču protiv Crne Gore pojedini igrači njene reprezentacije nosili uske crne i crvene hlačice ispod donjeg dijela.

Kako EHF traži da rukometaši iz iste reprezentacije imaju identične boje sportske opreme, tako će Makednci dobiti kaznu, a ona bi mogla da iznosi najviše 1000 eura, pišu mediji u Makedoniji.

Zanimljivo da su Makedonci na SP-u u Francuskoj prošle godine kažnjeni jer nisu imali jednake čarape, a Savez je morao da plati 500 franaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.