Makedonija savladala Crnu Goru i izbila na prvo mjesto

Balkanski derbi pripao Makedoncima

Makedonija savladala Crnu Goru i izbila na prvo mjesto

Večeras je u Zagrebu odigran balkanski derbi grupe C, u kojem je Makedonija savladala Crnu Goru rezultatom 29:28.

Prvo poluvrijeme donijelo je vrlo neizvjestan meč u kojem su se dvije ekipe smjenjivale u vodstvu. Češće je u prednosti bila Crna Gora koja je u jednom trenutku imala maksimalnih +3 (8:5), a na odmor je otišla s minimalnom prednošću 16:15.

Nastavak utakmice je donio mnogo bolju igru Makedonije, koja je brzo preokrenula rezultat u svoju korist. Imali su Makedonci u dva navrata +4, a na kraju su slavili sa jednim golom razlike.

Zahvaljujući ovoj pobjedi, Makedonija je izbila na prvo mjesto u grupi C i ostaje da se vidi koliko će bodova prenijeti u drugi krug. S druge strane, Crnoj Gori je ovo bio drugi poraz, ali će u posljednjem kolu protiv Slovenije imati priliku da se domogne treće pozicije koja vodi dalje.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Najefikasniji igrač pobjedničkog tima bio je Filip Kuzmanovski sa pet pogodaka, dok su Kiril Lazarov, Filip Mirkulovski i Dejan Manaskov dodali po četiri. Crnu Goru je predvodio Stevan Čavor sa šest golova, dok je Stevan Vujović postigao jedan gol manje.

Datum i vrijeme odigravanja 15.1.2018., Zagreb
Dvorana Arena Zagreb
Gledalaca /
Sudije Fonseca R. (Por), Santos D. (Por)
Isključenja /
Makedonija Crna Gora
29 28
Rezultat na poluvremenu
15 16
Score box
Kuzmanovski  5 Čavor  6
K. Lazarov  4 S. Vujović  5
Mirkulovski  4 Grbović  4
Manaskov  4 M. Vujović  3
Taleski  3 Božović  3
F. Lazarov  3 Ševaljević  3
Peshevski  2 Anđelić  2
Trener
Raul Gonzalez Dragan Đukić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi