Reprezentacija Mađarske se sa tri poraza oprostila od Evropskog prvenstva

Česi slavili na krilima sjajnog Zdrahale, Mađari idu kući

Selekcija Češke je u Varaždinu savladala reprezentaciju Mađaraske rezultatom 33:27 i tako prošla u narednu grupnu fazu Evropskog prvenstva, dok se Mađari opraštaju od turnira.

Iako su Mađari na papiru bili favoriti, pokazalo se da je Češka u puno boljoj formi, pa je nakon Danske savladala i selekciju Mađarske.

Mađarska je, ipak, nešto bolje otvorila susret i vodila jednim ili dva gola razlike do polovine prvog dijela.

Ipak, Česi onda "dodaju gas", stižu do preokreta, a ubrzo i vodstva od dva gola razlike (10:8). Češka nastavlja sa fantastičnom igrom, pravi seriju 4-0 i na odmor odlazi rezultatom 15:11 u svoju korist.

Mađarska se u drugom poluvremenu pokušavala vratiti u susret, ali više od smanjenja deficita na dva gola 10-ak minuta prije kraja izabranici Ljubomira Vranješa nisu mogli.

Česi su još jednom sjajnom serijom potvrdili pobjedu i prolaz u narednu rundu takmičenja.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Reprezentaciju Češke je predvodio nevjerovatni Ondrej Zdrahala koji je postigao čak 14 golova. Po četiri su dodali Jakub Hrstka, Jan Landa i Tomaš Čip. Kada je u pitanju Mađarska, devet golova je postigao Lekai, dok je pet dodao Balogh.

Nakon večerašnjeg susreta Španije i Danske biće poznat konačni poredak u Grupi D, s obzirom da je sada jedino jasno da je Mađarska završila takmičenje.

Datum i vrijeme odigravanja 17.1.2018 - 18:15
Dvorana Arena Varaždin
Gledalaca /
Sudije Pichon, Reveret
Isključenja /
Češka Mađarska
33 27
Rezultat na poluvremenu
15 11
Najbolji strijelci
Zdrahala 14 Lekai 9
Hrstka  4 Balogh 5
Landa  4 Bodo 4
Čip 4 Bartok 2
Kašparek 3 Fekete 2
Stehlik 3 Hornyak 2
Bečvar 1 Anscin 2
Trener
Jan Filip Ljubomir Vranješ
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.