Tvrdi trener Bavarca, koji je oduševljen igrama Belgijanca

Heynckes: Za De Bruynea bih dao posljednji euro

Eldar Ganibegović

Trener Bayern Minhena Jupp Heynckes je prije nekoliko dana u razgovoru za njemačke medije biranim riječima govorio o igraču Manchester Cityja Kevinu De Bruyneu.

"Iako De Bruyne nije igrao sjajno prošle godine, za njega bih dao posljednji euro", rekao je trener Bavaraca, pa zatim nastavio:

"Na toj poziciji mora da se ima jedan takav igrač. De Bruyne je trenutno jedan od najboljih na svojoj poziciji u Evropi."

Osim što se dotakao belgijskog internacionalca, koji se još dok je Pep Guardiola bio na klupi njemačkog giganta povezivao sa prelaskom u Bavarce, iskusni trener je govorio i o svojoj ekipi, a posebno je pričao o Kingsleyju Comanu i Joshui Kimmichu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Sretan sam da imam Comana u svojoj ekipi. Mnogo je napredovao u posljednje vrijeme. Od kada sam došao u klub on je sve bolji. Može da postane izuzetan igrač", zatim je nastavio o Kimmichu:

"Joshua je veliki talenat, ali mora još mnogo toga da nauči i da se popravi u nekim segmentima. Mora da nauči da bolje kontroliše loptu, ali i da ima više snage u odbrani, te da postane defanzivno stabilniji."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.