Salihamidžić o odlasku Thiaga u Barcelonu: Nema šanse!
Barcelona želi da vrati sjajnog veznjaka na Nou Camp. Ipak, Bayern nema namjeru da prihvata bilo kakvu ponudu (Foto: EPA)

Salihamidžić o odlasku Thiaga u Barcelonu: Nema šanse!

M. Šljivak

Španski mediji su prethodnih nekoliko dana konstantno pisali o povratku fudbalera minhenskog Bayerna Thiaga Alcantare (26) u redove Barcelone. Međutim, sportski direktor bavarskog kluba Hasan Salihamidžić tvrdi da nema šanse da se ovaj transfer dogodi i da njemački velikan ne želi izgubiti sjajnog veznjaka.

Mundo Deportivo je nedavno objavio kako je Thiagov otac Mazinho obavio pregovore sa rukovodstvom katalonskog kluba o povratku na Nou Camp. Ovakve priče su razljutile Hasana Salihamidžića i popularni Braco je poručio da od odlaska ovog fudbalera u Barcelonu neće biti ništa.

"Thiago je produžio ugovor sa Bayernom prošle godine i njega ugovor sa klubom veže do ljeta 2021. godine. On je ovdje jedan od glavnih fudbalera i nema šanse da napusti klub. Thiago će ostati u Minhenu" rekao je Hasan Salihamidžić u razgovoru za Bild.

Sjajni veznjak trenutno je van terena. Od novembra vuče povredu mišića i sa ekipom nije putovao u Katar na petodnevni kamp. Ipak, uskoro se očekuje njegov povratak u tim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Očekujem da sve bude po planu i onako kako smo dogovorili sa ljekarima. Imamo jasne ciljeve za ovu sezonu, a Thiago je važan za ono što želimo postići", dodao je Salihamidžić.

Alcantara je član Bayerna postao 2013. godine, a stigao je iz Barcelone za 25 miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi