Miami Heat slavio

Warriorsima trijumf nad Bullsima, Oklahoma prejaka za Lakerse

Eldar Ganibegović

Golden State Warriorsi nisu imali mnogo problema sa Chicago Bullsima, protiv kojih su slavili 119:112. Aktulani prvaci su tako došli do svoje četvrte uzastopne pobjede.

U ovome susretu je bila presudna treća dionica, u kojoj su Ratnici pustili Bikovima da postignu svega 12 poena, na svoja 32 postignuta, pa su tako otišli na +17. Tada je bilo sve riješeno.

Klay Thompson je brojao do 38, dok je Stephen Curry zabio 30. Dvocifren je bio i Kevin Durant sa 19 poena. Na drugoj strani je Nikola Mirotić ubacio 24 poena.

Oklahoma City je također upisala laganu pobjedu protiv LA Lakersa rezultatom 114:90. Westbrook i društvo su poslije prvog dijela imali +6, a ta prednost je poslije sjajne treće četvrtine iznosila +21 i već tada je bilo jasno ko će u uvome susretu izaći kao pobjednik.

Carmelo Anthony je kod pobjedničke ekipe bio najefikasniji sa 27 poena, a treba spomenuti i Stevena Adamsa, koji je imao double-double učinak sa 21 poenom i 10 skokova. Russel je brojao do 19, te je tome dodao sedam asistencija i šest skokova. Za Lakerse je Julis Randle zabio 16.

Miami Heat i Memphis Grizzlies su večeras došli do pobjeda u svojim mečevima. Heat je slomio Buckse sa 106:101, dok su Medvjedi bili jači od Porzingisa i ekipe sa 105:99.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.