Grizzliesi prekinuli dobru seriju Lakersa

Memphis slavio na svom parketu

Grizzliesi prekinuli dobru seriju Lakersa

Mamphis Grizzliesi su na svom terenu savladali Los Angeles Lakerse rezultatom 123:114. Lakersi su danas bili bez povrijeđenih Ingrama i Balla, a ovaj poraz je za ekipu Lukea Waltona značio i kraj serije od četiri uzastopna trijumfa.

Grizzliesi su vodili čitavim tokom susreta, a Lakersi su samo u trećoj četvrtini uspjeli ugroziti njihovu prednost.

Nakon što su riješili prvo četvrtinu u svoju korist rezultatom 34:27 Grizzliesi su u drugoj stigli i do prve dvocifrene prednosti.

Na poluvrijeme se otišlo sigurnom prednošću Memphisa (60:50), ali se Lakersi polovinom treće dionice uspijevaju vratiti u susret.

Istopili su gosti prednost Memphisa na samo +2, ali onda Grizzliesi "dodaju gas" i veoma brzo stižu do ubjedljive prednosti.

Domaći su tako i prije kraja treće vodili sa 20 poena razlike, pa su u zadnjoj četvrtini lagano priveli susret kraju.

Ekipu Memphisa su predvodili Dillion Brooks sa 19 i Marc Gasol sa 17 poena, dok je 15 dodao Tyreke Evans. Kod gostiju je briljirao Kentavious Caldwell-Pope sa 27 ubačenih poena, dok je Kyle Kuzma dodao 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi