Rezultati provedenih anketa su jasni...

Ovo je malo ko očekivao: Većina navijača Reala želi "vidjeti leđa" Cristianu Ronaldu

Real Madrid je velikoj krizi. Kraljevi ne liče na ekipu koja je prošle sezone "poharala" Evropu, a Cristiano Ronaldo je, na momente, neprepoznatljiv na terenu.

Zbog toga se već neko vrijeme špekuliše da bi Ronaldo mogao uskoro napustiti Santiago Bernabeu, a prema rezultatima ankete koju je proveo španski AS značajan broj navijača Reala priželjkuje upravo takav scenarij.

Oko 1500 navijača Reala je odgovaralo na pitanje: "Da li Cristiano Ronaldo treba ostati ili otići?" Rezultati ankete su bili pomalo začuđujući, s obzirom da čak 57.9% ispitanika smatra da je vrijeme da Real proda svog najboljeg igrača, dok njih 42.1% smatra da Portugalca treba zadržati na Santiago Bernabeu.

Istu anketu je orgnizovao i Diario AS, a rezultati ankete ovog španskog portala su bili još drastičniji. Čak 67.5% ispitanika je glasalo za Ronaldov odlazak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Želje navijača Real Madrida bi se skoro mogle i ispuniti, s obzirom da se Ronaldo osjeća izdanim od strane predsjednika Kraljeva Florentina Pereza koji nije ispunio obećanja o bogatijem ugovoru za Portugalca, pa se sve više špekuliše i o povratku potostrukog ovajača Zlatne lopte na Old Trafford.

Podsjetimo, Ronaldo je u Real Madrid stigao 2009. godine iz Manchester Uniteda, a u 418 nastupa za Kraljeve je uspio postići 422 pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.