Golman Manchester Uniteda

De Gea: Mislim da nije vrijeme da se priča o budućnosti

Španski golman koji brani boje Manchester Uniteda David De Gea smatra da još uvijek nije vrijeme da se priča o novom ugovoru. 

De Gea ima važeći ugovoro sa Manchester Unitedom do ljeta 2019. godine, a u posljednje vrijeme se ponovo povezuje sa transferom u Real Madrid. U prilog tome ide i činjenica da De Gea uporno odbija pričati o novom ugovoru, a tako nešto je rekaoi u izjavi za Sky Sport.

"Mislim da nije vrijeme da pričamo o budućnosti, nije vrijeme da se priča o ugovoru. Imamo mnogo utakmica od sada do kraja sezone i prvo na šta trebamo misliti je utakmica protiv Burnleyja za vikend", rekao je De Gea pa nastavio:

"Sama činjenica da sam član ovakvog kluba je posebna sama po sebi. Nositi ovaj dres je nešto posebno i ponosan sam na to. Kada ste dio velikog kluba kakav je Manchester United, to vam budi emocije i shvatate koliko ovaj klub znači navijačima i ljudima koji ovdje rade. Oni zaista žive za utakmice, a to možete shvatiti samo ako stalno provodite vrijeme ovdje", rekao je golman.

Podsjetimo, De Gea je u United stigaoi na ljeto 2011. godine iz Atletico Madrida.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.