Wenger: Odlazak Alexisa ne boli kao odlazak Van Persieja

Trener Arsenala iskren

Wenger: Odlazak Alexisa ne boli kao odlazak Van Persieja

Trener Arsenala Arsene Wenger smatra da odlazak Alexisa Sancheza neće boljeti Arsenal toliko kao odlazak Robina van Periseja 2012. godine.

Saga oko odlaska Alexisa iz Arsenala u Manchester Unitedu se lagano privodi kraju, a samo je pitanje danas kada ćemo Čileanca vidjeti u dresu Crvenih đavola na predstavljanju.
Podsjetimo, u suprotnom smjeru bi trebao krenuti armenski reprezentativac Henrikh Mkhitaryjan, a sudeći prema izjavi Wengera, upravo će Armenac biti zamjena za Alexisa u prvoj postavi.

"Naši navijači znaju da Alexis neće produžiti ugovor - oni su prihvatili ideju i činjenicu da njegov odlazak neće biti samo naša prodaja, već ćemo i dobiti jednog igrača. Možda je to malo manje razočaravajuća opcija za nas. Mislim da će jedan igrač zamijeniti drugog", rekao je Wenger pa se osvrnuo i na odlazak Van Persieja 2012. godine:

"Doveli smo Van Persieja koji je igrao za rezervni tim Feyenoorda. S njim smo imali dug i naporan rad. Kada dovedete takvog igrača, onda je mnogo bolnije kada vas on napusti", poručio je Francuz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Van Perise je tada prešao pravo u Manchester United s kojim je naredne sezone osvojio Premiership.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi