Potvrđen transfer

Bayern doveo Leona Goretzku · Zvanično

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern doveo je u svoje redove mladog veznjaka Leona Goretzku.

Sjajni 22-godišnji veznjak Schalkea dogovorio je sve uslove sa bavarskom velikanom sa kojima je danas i potpisao ugovor koji važi od ljeta naredne godine.

Goretzka će u redove Bavaraca stići kao slobodan igrač. Schalke je tako ostao bez još jednog talentovanog fudbalera koji klub napušta potpuno besplatno.

"Leon nas je informisao kako želi karijeru nastaviti u Bayernu. On je jutros prošao ljekarske preglede u ovom timu čiji će igrač postati od 1. jula", potvrdio je Schalke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mladi veznjak važi za jednog od najtalentovanijih njemačkih fudbalera. Ranije se povezivao sa Liverpoolom i Barcelonom, ali je na kraju Bayern odnio novu pobjedu.

Goretzka je ove sezone nastupio u 12 utakmica za tim iz Gelsenkirchena i postigao je četiri gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.