Ljeto donosi veliko iskušenje za Lewandowskog
Foto: EPA

Juventus želi Poljaka

Ljeto donosi veliko iskušenje za Lewandowskog

M. Šljivak

Poljski napadač Robert Lewandowski (29) mogao bi na kraju sezone napustiti redove minhenskog Bayerna.

Karijeru bi 29-godišnji napadač mogao nastaviti u Italiji, tačnije u redovima aktuelnog prvaka Juventusa, koji pokazuje veliki interes za dovođenje Poljaka.

Tuttosport tvrdi da je Stara dama ozbiljna u namjeri da dovede Lewu. Pokušaće ga angažovati narednog ljeta i navodno su spremili ogroman novac kako bi poljski napadač obukao dres Stare dame.

Međutim, nije Juve jedini koji želi Lewandowskog. On se odavno povezuje sa Chelseajem i Real Madridom. I ove ekipe su najavile kako će ga pokušati dovesti narednog ljeta i svakako da će sjajni fudbaler Bayerna biti pred velikim iskušenjima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lewandowski je ve član bavarskog velikana postao 2014. godine. Stigao je kao slobodan igrač iz Borussije Dortmund, a ugovorom sa Bayernom je vezan do 2021. godine.

Njegova cijena na tržištu trenutno je 80 miliona eura, a u protekle tri i po sezone Lewa je postigao čak 131 gol u 173 nastupa za tim iz Minhena.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Gluposti! Klasično novinarsko naklapanje! Juventus ima Iguaina na centarforu koji je tek 7-8 mjeseci stariji od Leve pa nema logike da se menja. Real će krenuti u smjenu generacija, ali na centarfora će dovesti Ikardija, Kejna ili Vernera, a ne Levu koji je isto neznatno mlađi od Benzeme... Ovaj tekst nema veze sa vezom!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi