Alexis u Unitedu, Mkhitaryan u Arsenalu

Wenger potvrdio veliki transfer, Alexis najlplaćeniji u historiji britanskog fudbala

Midhat Šljivak

Menadžer Arsenela Arsene Wenger potvrdio je kako će se u narednih 24 do 48 sati konačno završiti veliki transfer Alexisa Sanheza u Manchester United.

Alexis je završio sav posao transfera u redove Crvenih đavola, ostalo je još da odradi ljekarske preglede, ali je transfer već praktički gotova stvar.

"Dogovor sa Unitedom oko transfera Alexisa biće završen u narednih 24 do 48 sati. U zamjenu stiže Henrikh Mkhitaryan", kratko je rekao Francuz.

Čileanac će sa Unitedom potpisati ugovor na četiri i po godine, a Topnici će sa druge strane dobiti Armenca Henrikha Mkhitaryana, čiji je dolazak dogovoren danas.

Sanchez će na Old Traffordu imati zaista ogromnu platu. Na sedmičnom nivou će zarađivati 450.000 funti i postaće najplaćeniji fudbaler u povijesti britanskog fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.