Arsenal za 22 minute razbio Crystal Palace, Unitedu tri boda uz dosta muke
Premiership je kao uvijek donio dosta uzbuđenja. Favoriti su slavili pobjede, neki lagane, neki veoma teške (Foto: EPA)

Velika uzbuđenja u Engleskoj

Arsenal za 22 minute razbio Crystal Palace, Unitedu tri boda uz dosta muke

Midhat Šljivak

Arsenal i Manchester United upisali su pobjede u susretu 24. kola engleske Premier lige. Topnici su sa uvjerljivih 4:1 savladali gradskog rivala Crystal Palace, dok je United uz dosta muke kao gost savladao Burnley sa 0:1.

Arsenal je pitanje pobjednika protiv Crystal Palacea riješio nakon 22 minute igre. Od šeste pa do 22. minute su postigli čak četiri gola, a krenulo je sve od Nacha Monreala koji je zabio za 1:0.

Zatim su pogađali Iwobi, Koscielny i Lacazette za uvjerljivu prednost od 4:0, te je posao u ovom meču bio završen. Sve što je Palace u ovom duelu napravio je počasni gol kojeg je u 78. minuti postigao Luka Milivojević za konačnih 4:1.

Sead Kolašinac je danas ušao u 83. minuti meča umjesto strijelca drugog gola Alexa Iwobija.

Manchester United je sa 0:1 slavio kod neugodnog Burnleya. U veoma tvrdoj utakmici pitanje pobjednika riješeno je u 54. minuti kada je pogodaka za velika tri boda postigao Anthony Martial.

Mogao je Burnley lako doći do jednog boda. Pogodili su okvir gola, imali su dosta opasnih napada, ali je ostalo 0:1 za tim Josea Mourinha.

Bournemouth našeg Asmira Begovića osvojio je jedan bod na gostovanju kod West Hama (1:1), a pobjede u ovom kolu ostvarili su još Leicester protiv Watforda sa 2:0, Stoke protiv Huddersfielda (2:0), dok je meč Everton - WBA završen bez pobjednika (1:1).

Premier liga, 24. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal - Crystal Palace 4:1
Burnley - Manchester United 0:1
Everton - WBA 1:1
Leicester - Watford 2:0
Stoke - Huddersfield 2:0
West Ham - Bournemouth 1:1

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi