Saga se završava: Alexis u ponoć napustio hotel Arsenala

Oprostio se od saigrača

Saga se završava: Alexis u ponoć napustio hotel Arsenala

E. Čaušević, foto: EPA

Jedna od najvećih transfer saga ovog januarskog prelaznog roka danas bi konačno mogla biti završena jer će, prema pisanju engleskih medija, Alexis Sanchez danas odraditi ljekarske preglede u Manchester Unitedu.

Drama oko prelaska Čileanca u redove Crvenih đavola traje već danima, no Mirror prenosi da bi se danas sve trebalo završiti. Naime, Elexis bi danas trebao odraditi ljekarske preglede i potpisati ugovor s Manchester Unitedom, a već se oprostio od saigrača u Arsenalu.

Navodno, Alexis je napustio hotel Arsenala sinoć prije ponoći kako bi otputovao u Manchester i završio sagu. Alexis se našao u konkurenciji Arsenala za naredni meč, no Arsene Wenger ga je skinuo s tog spiska nakon što se Alexis oprostio od saigrača i potvrdio da ide u United.

Također, Mirror prenosi da je i Henrik Mkhitaryan konačno donio odluku da prihvati ulogu u ovom transfer sagi i da svoju karijeru nastavi u dresu Arsenala. Navodno, armenski fudbaler se jučer nakon treninga pozdravio sa igračima Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal i United bi transfere Alexisa i Mkhitaryana trebali završiti odvojeno zbog mnogih problema u obeštećenjima i finansijskim razlikama u ugovorima ovih fudbalera.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi