Sada je jasno da je transfer saga gotova. Čileanac se pokušao sakriti od radoznalih pogleda, ali je ipak viđen kako stiže u hotel u kojem odsjedaju igrači Uniteda.

Slijedi zvanično predstavljanje

Alexis Sanchez je igrač Uniteda: Čileanac prošao ljekarske preglede

Alexis Sanchez je, praktično, postao novi igrač Manchester Uniteda, pošto je jučer prošao ljekarske preglede u Carringtonu.

Iako još uvijek nije zvanično predstavljen, jasno je da će Sanchez uskoro obući dres Manchester Uniteda.

Naime, sada već možemo reći bivši, fudbaler Arsenala je u nedjelju stigao na ljekarske preglede u trening centar Uniteda u Carringtonu, a pretpostavlja se da je sve proteklo po planu, te da je preostalo još samo da bude formalno predstaljven u novom klubu.

Očekuje se da će Crveni đavoli u ponedjeljak i zvanično predstaviti svoje novo pojačanje, ali i da će Henkrikh Mkhitaryan, koji je u "razmjeni" krenuo put Emiratesa, potpisati ugovor sa Topnicima.

Sanchez je u nedjelju navečer, nakon obavljenih pregleda, stigao u hotel The Lowry gdje borave igrači Uniteda, a očekuje se da će se on već u utorak priključiti treninzima ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čileanac je primijećen od strane nekolicine navijača Uniteda prilikom dolaska u hotel koji igrači Crvenih đavola koriste kao "bazu" pred domaće utakmice.

Iako se Sanchez pokušavao sakriti iza svog menadžera Fernanda Felicevicha u autu, to mu nije pošlo za rukom, pa su svi britanski mediji prenijeli vijest o njegovom priključivanju ekipi Manchester Uniteda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.