Alexisu ne daju mira: Nije mu United nikada bio izbor, ali novac je presudio

Michael Owen komentarisao transfer

Alexisu ne daju mira: Nije mu United nikada bio izbor, ali novac je presudio

E. Škorić

Transfer Alexisa Sancheza u Manchester United ne dopada se svima i neki smatraju da je to uradio isključivo zbog novca.

Očekuje se da ubrzo United potvrdi dolazak Sancheza iz Arsenala, a Čileanac će sa 400.000 funti sedmično biti najplaćeniji igrač na Otoku.

Bivši napadač Liverpoola, Real Madrida i Manchester Uniteda smatra da je novac odigrao ključnu ulogu.

"Ne bih krivio Alexisa što je prihvatio, kako se navodi, platu od 400.000 funti sedmično. On je samo fudbaler koji zarađuje za život. Ali kada je riječ samo o fudbalu, United nikada ne bi bio njegov prvi izbor", kazao je Owen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kao napadač, on mora da zna da će morati da smiri svoju igru, naročito u odnosu na ono kako je mogao da igra kod Guardiole u Barceloni ili Wengera u Arsenalu. Posljednja sezona je bila razočaravajuća za United kada je napad u pitanju", dodao je legendarni napadač.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi