Kepa odbio Kraljeve

Praktično dogovorio s Realom, pa produžio ugovor s Athleticom

Edmir Škorić

Mladi Athleticov golman Kepa Arrizabalaga potpisao je novi ugovor s Athleticom iz Bilbaa.

On je potpisao ugovor do juna 2025. godine, a odštetna klauzula u njegovom ugovoru iznosi 80 miliona eura, objavio je španski klub.

Dvadesettrgoodišnji Kepa prethodno je bio doslovno postigao dogovor s Real Madridom, ali se predomislio i ostat će član Athletica.

Sada će Real, ako i dalje želi Kepu, ipak na jedan teži i skuplji način da ga dovede, mada je izvjesnije da će se Kraljevi okrenuti nekim drugim opcijama.

"Sretan sam, ovo je moj dom. Zahvalam sam klubu što je imao dosta razumijevanja i strpljenja. Imao sam jednu povredu, nije bila nimalo laka, ali najvažnije da sam se vratio", poručio je Kepa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.