Deportivo će dugo žaliti što je poveo na Bernabeu

Real se u stilu izvukao iz krize

Deportivo će dugo žaliti što je poveo na Bernabeu

Deportivo je danas poveo na Santiago Bernabeu, ali bolje da nije. Gosti su na taj način samo naljutili dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope koji im je potom dao sedam golova i pobijedio 7:1.

Adrian je u 23. minuti susreta nakon asistencije Pereza pogodio za vodstvo tima iz La Corune, a samo devet minuta kasnije Marcelo je na asistenciju Nacha izjednačio. Pred sami kraj prvog dijela susreta Bale je preokrenuo rezultat i Real je vodio sa 2:1 na poluvremenu.

U nastavku susreta desio se pravi potop gostiju. Ekipa koju sa klupe predvodi Zinedine Zidane igrala je kao preporođena i treći gol je dala u 58. minuti preko Balea. Samo deset minuta kasnije Luka Modrić je postavio rezultat 4:1. U strijelce se konačno upisao i Cristiano Ronaldo koji je prvi gol nakon dugo vremena postigao u 78. minuti. Samo šest minuta kasnije Ronaldo je ponovo bio strijelac, a konačnih 7:1 je postavio Nacho dvije minute prije kraja meča.

Real je sada 4. na tabeli La Lige sa 35 osvojenih bodova, dok je Deportivo ostao na 18. poziciji sa samo 16 bodova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi