Želio ga Nottingham

Dinamo odbio ponudu iz Engleske za Soudanija, Alžirac razočaran

Jedan od najboljih fudbalera Dinama i HNL-a El Arabi Soudani već pet godina nastupa za klub iz Maksimira, a gotovo da u međuvremenu nije bilo prelaznog roka u kojem za njega nije stigla barem jedna ponuda.

Ipak, Dinamo ih je sve odbijao, a Alžirac bi nekako uvijek ostao u zagrebačkom klubu i ligi koju je svojim kvalitetom odavno prevazišao.

Posljednja ponuda za Soudanija stigla je iz Engleske, tačnije iz Nottingham Foresta. Dinamovom napadaču se svidjela opcija da zaigra u kolijevci fudbala, ali su čelnici Modrih tu ponudu odbili.

"Malo sam tužan i razočaran. Od malih nogu mi je bio san da zaigram u Engleskoj. Bio sam nadomak sna, ali ga nisam dosanjao", rekao je razočarani Soudani, te dodao:

"Međutim, poštujem odluku kluba i ovo ne znači da ću sada biti manje motivisan u nastavku sezone. Dinamo je moja porodica i ne mogu se ljutiti. Osim toga, možda se do kraja prelaznog roka u klubu predomisle, nikad se ne zna".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kratak komentar o Soudaniju dao je i savjetnik Dinama Zdravko Mamić.

"Da imamo dva Ivana Fiolića, pustili bismo Soudanijau Nottingham Forest".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.