Dinamo završava još jedan sjajan posao: Ante Ćorić seli u Seriju A
Foto: EPA

Postaće novi igrač Rome

Dinamo završava još jedan sjajan posao: Ante Ćorić seli u Seriju A

M. Šljivak

Zagrebački Dinamo je u proteklih 15-ak godina napravio veliki broj zaista sjajnih transfera.

Predvođeni Zdravkom Mamićem, Modri su prodali veliki broj kvalitetnih fudbalera u najjače lige svijeta, a igrači hrvatskog tima su konstantno traženi na evropskom tržištu.

Naredni koji bi trebao ostvariti veliki transfer je 20-godišnji ofanzivni veznjak Ante Ćorić. Kako navode italijanski mediji, Roma je sa Dinamom dogovorila transfer mladog fudbalera za 12 miliona eura, a Ćorić će član Vučice postati narednog ljeta.

Roma već mjesecima radi na dovođenju ovog fudbalera. Sportski direktor Monchi je ugostio i porodicu Ćorić u Rimu tokom božićnih praznika, a prethodnih dana pregovori su uspješno završeni i mladi fudbaler će uskoro postati član rimskog tima.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ćorić važi za jednog od najboljih mladih fudbalera Evrope, a za njegove usluge su bili zainteresovani još Manchester City i Liverpool.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi