Potpisao za Topnike

Mkhitaryan: Uvijek mi je bio san da igram za Arsenal

E. Čaušević

Armenski fudbaler Henrikh Mkhitaryan napustio je Manchester United i svoju karijeru će nastaviti u Arsenalu, dok je u suprotnom pravcu otišao Alexis Sanchez.

Arsenal i United su nekoliko dana pregovarali oko transfera dvojice fudbalera, a na kraju su uspjeli postići dogovor. Oba kluba su istovremeno objavila svoja nova pojačanja, odnosno da je Alexis novi igrač Uniteda, a Mkhitaryan Arsenala.

Mkhitaryan je prije devet godina dao zanimljiv intervju koji je ovih dana ponovo bio u centru pažnje. Armenac je tada priznao da navija za Arsenal, a nakon što je danas potpisao za Topnike priznao je da su se ostvarili svi njegovi snovi.

"Veoma sam sretan što smo postigli dogovor i što je sve konačno završeno. Presretan sam što sam ovdje. Ovo je ostvarenje mojih snova jer sam uvijek sanjao da igram za Arsenal. Sada sam ovdje i dat ću sve od sebe da s ovim klubom napravim što bolje rezultate", rekao je Mkhitaryan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.