Arsenal u bizarnom problemu s dresovima pred okršaje protiv Ostersundsa

Bizaran problem

Arsenal u bizarnom problemu s dresovima pred okršaje protiv Ostersundsa

E. Čaušević, foto: EPA
Teme:

Fudbaleri Arsenala nokaut fazu Evropske lige otvorit će dvomečom protiv švedskog Ostersunda, a londonski klub naišao je na zanimljiv problem.

Naime, fudbaleri Arsenala neće biti u mogućnosti da nose svoje tradicionalne crvene dresove protiv Ostersundsa u obje utakmice. Topnici će dvomeč protiv švedskog kluba morati igrati u gostujućim, a zatim i u trećoj garnituri dresova.

UEFA je saopštila Arsenalu da neće igrati nijedan meč protiv Ostersundsa u crvenim dresovima koji su previše slični dresovima protivničke ekipe. Ostersunds će meč na domaćem terenu igrati u svojim crveno-crnim dresovima, dok će Topnici biti u trećoj garnituri dresova koji su crne boje sa rozim slovima.

Iako se očekivalo da će Arsenal revanš na Emiratesu igrati u svojim crveno-bijelim dresovima, to se neće desiti. Naime, Ostersunds ima gostujuće dresove u bijeloj garnituri i Topnici će morati igrati u plavim dresovima u kojim obično igraju gostujuće utakmice.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi