EPA

Tvrdi Mark Webber

"Alonso je jedan od najtalentovanijih vozača na svijetu"

Eldar Ganibegović

Australski vozač Mark Webber smatra da Fernando Alonso pravi grešku izletima u druge serije.

Alonso je prošle godine vozio na Indy 500 trci, a ove godine ima planove da vozi 24 sata Le Mansa, dok u McLarenu ne pravizapažene rezultate.

"Misim da je to velika greška. Morate da se fokusirate na jednu stvar, pogotovo kada je tim u problemima. Trke izdržljivosti i F1 su potpuno drugačije stvari i ne možete da radite obje", rekao je Webber, pa zatim dodao:

"Ko pobijedi, biće sjajno, jedan od najvećih uspjeha u historiji sporta. Ali iskreno, ne bih se kladio na to, iako je on definitivno jedan od najtalentovanijih vozača na svijetu."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.