Vandoorne je svjestan svoje loše prve sezone u F1
EPA

Belgijski vozač za Autorsport

Vandoorne je svjestan svoje loše prve sezone u F1

E. Ganibegović

Stoffel Vandoorne tvrdi kako njegove utrke na početku sezonu nisu bile na pravom nivou.

Belgijski vozač je svjestan da nije odradio dobar posao u prvom dijelu sezone, a nedostatku iskustva nikako nije pomogla činjenica de McLaren imao česte probleme sa bolidom.

"Znao sam na početku da nije dovoljno dobro, ali sam također znao da se moramo nositi s hrpom problema", rekao je Vandoorne za Autosport.

"Prve utrke defnitivno nisu bile dostojne mog standarda, ali to je moja prva sezona u F1 i sve se treba razviti, uključujući i sam odnos sa ekipom i inžinjerima."

"Imali smo mnogo problema i bilo je teško odratiti neke stvari. Kad su stvari počele ići na bolje dobio sam više vremena na stazi, proveo sam više vremena u tvornici, analizirao podatke i proveo dosta perioda u simulatoru. Tada je sve počelo iću boljem smjeru", izjavio je vozač McLarena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi