Alonso: Najviše sam fokusiran na F1 i osvajanje treće titule

Tvrdi vozač McLarena

Alonso: Najviše sam fokusiran na F1 i osvajanje treće titule

E. Ganibegović

Fernando Alonso i dalje tvrdi kako njegova uloga s McLarenom ostaje glavni fokus, iako španski vozač ima i drugih planova koji nisu vezani za F1.

Prethodne godine je porpustio VN Monaca kako bi odradio utrku Indy 500, dok se sada već priprema za nadolazeću utrku Daytona 24 sata.

Vozač McLarena ne želi da krije svoju želju za osvajanjem rijetke trostruke krune, dodajući Indy i La Mans pobjede svojoj Monaco GP tituli.

"Naravno da sam najviše fokusiran na F1 i osvajanje treće titule. S Renaultovom pogonskom jedinicom, trebali bi biti u mogućnosti umiješati se u borbu za vrh", izjavio je Alonso, pa zatim dodao:

"Međutim, imam planove i vezane uz klasične događaje koji se ne preklapaju s kalendarom F1. Ova utrka ( Dayton ) je prvi korak u utrkama izdržjivost i nadam se da će mi se svidjeti zbog toga što je Le Mans moj sljedeći cilj."

"Ako Le Mas bude uspješan ove godine, bilo bi sjajno i nadam se da ću se moćo iduće godine vratiti u Indy 500."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi