EPA

City spremio 60 miliona funti

Na pomolu veliki transfer: Guardiola dovodi igrača kojeg odavno želi

Eldar Ganibegović

Manchester City ove zime nije doveo niti jedno pojačanje, pošto je propao transfer Alexisa Sancheza koji je završio u crvenom dijelu Manchestera. Međutim, bez obzira na to, Građani rade marljivo i sada žele da pojačaju zadnju liniju, a jedno dobro poznato ime se povezuje sa njima. 

Naime, kako prenosi Sky Sports, defanzivac Athletic Bilbaa Aymeric Laporte nalazi se na meti Građana. Navodno su dvije strane već u pregovorima, pa je realizacija ovog transfera veoma moguća.

Prema Skyju u Italiji, Pep Guardiola i City razmatraju plaćanje 60 miliona funti za francuskog defanzivca, kolika i jest otkupna klauzula ovog sjajnog mladog igrača.

Ovaj 23-godišnjak se povezivao sa Građanima 2016. godine kada je Guardiola tek stigao na Etihad, međutim tada do dogovora nije došlo, pošto je igrač odlučio da ostane u Athleticu, kako bi pokazao zahvalnost klubu koji ga je lansirao u svijet fubala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Građani nisu jedini klub koji želi da ovog mladog defanzivca vidi u svojim redovima. Interesovanje još od ranije pokazuju velikani evropskog fudbala, između ostalog, Barcelona, Manchester United i Chelsea.

Laporte je postao jedan od glavnih ciljeva Cityja u januaru, ali ekipa Guardiole također prati još nekoliko imena. Tu se još spominju Johnny Evans, Inigo Martinez i Harry Maguire.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.