Francuski stručnjak poslije ispadanja iz Kupa Kralja

Zidane preuzeo odgovornost: Moja najgora noć, neuspjeh, razočaranje..

Eldar Ganibegović

Real Madridu ove sezone ne cvjetaju ruže u domaćem prvenstvu, a tako i u Kupu Kralja, gdje su ispali od Leganesa.

Nakon poraza na Santiago Bernabeu od 1:2, kraljevski klub se oprostio od Kupa Kralja, bez obzira što su u prvom meču protiv Leganesa slavili sa 0:1. Poslije meča se oglasio trener Madriđana, koji je preuzeo odgovornost na sebe.

"Nakon prve utakmice imali smo sve u svojim rukama...", izjavio je francuski stručnjak, pa zatim nastavio:

"Ne može biti. Rezultat je fer jer nismo uradili ono što smo htjeli. To je neuspjeh i preuzimam odgovornot. Veoma sam razočaran, težak udarac za nas."

"Moja najgora noć? Uvijek preuzimam odgovornost za ono što uradim, a ovo je moja najgora noć."

"Jednostavno ne razumijem šta se dogodilo. Sada moramo da vidimo kako da se vratimo na pravi put. Napravio sam nekoliko grešaka, ali moraš razmišljati o dizanju iz ovoga. Teška pilula za progutati."

"Nisam ljut na igrače, ljut sam na sebe. Moji igrači su pokušavali, trčali i na momente loše igrali, ali to je moja greška."

"Ne znam da li je ovo najgora sezona u historiji Madrida, ali to mi ne smeta. Moram da budem pozitivan, čak i poslije ove večeri."

"Moramo se izvinuti navijačima, prihvatiti situaciju jer 2018. još nije završila. Imamo ligaški meč u subotu, a Liga prvaka počinje 14. februara, moramo se okrenuti tome", izjavio je Zidane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.