Neymar želi u Real Madrid, spreman je i na manja primanja

Brazilcu već "dosadilo" u Paris Saint-Germainu

Neymar želi u Real Madrid, spreman je i na manja primanja

Već neko vrijeme se špekuliše da bi Neymar u budućnosti volio zaigrati za Real Madrid, a mnogi smatraju da bi on uskoro mogao realizovati transfer u kraljevski klub iako je tek proteklog ljeta stigao u PSG.

Međutim, čini se da bi u ovakvim špekulacijama moglo biti i nešto istine s obzirom da je danas francuski L'Equipe saopštio da "osobe bliske Brazilcu" tvrde da je on već donio odluku da napusti Pariz i zaputi se ka prijestolnici Španije.

A da Neymar žarko želi napustiti PSG govori i činjenica da je, prema izvorima L'Equipea, spreman pristati i na mnogo manja primanja u Realu samo kako bi došlo di realizacije transfera.

Neymar trenutno u PSG-u zarađuje oko 38 miliona eura, te je drugi najplaćeniji igrač na svijetu (poslije Lionela Messija). I on sam je svjestan da bi morao pristati na drastično smanjenje plate u Real Madridu, s obzirom da najplaćeniji igrač Kraljeva, Cristiano Ronaldo, zarađuje "samo" 21 milion eura po sezoni.

Iako u PSG-u sigrno ne misle tako lako pustiti Neymara, već neko vrijeme se špekuliše da je on velika želja predsjednika Reala Florentina Pereza, a španski Sport saopštava da bi Kraljevi već na ljeto mogli pokušati sa realizacijom transfera nekadašnjeg fudbalera Barcelone.

Real Madrid je u posljednje vrijeme zaradio oko 130 miliona eura od prodaje Danila, Mariana i Morate, ali i sam Perez je svjestan da će mu biti potrebno barem 250 miliona eura želi li imati ikakve šanse da dovede Neymara.

Navodno, u Madridu čekaju da se razriješi pitanje Ronaldove budućnosti, a ukoliko Portugalac pred kraj sezone bude na izlaznim vratima Santiago Bernabeua, Kraljevi će krenuti u "potjeru" za Neymarom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi