Miralem Pjanić u duelu sa Cristianom Ronaldom. Vrlo lako bi se moglo desiti da od ljeta postanu saigrači (Foto: EPA)

Real želi bh. veznjaka

Počeli pregovori o velikom transferu Miralema Pjanića?

Midhat Šljivak

Veznjak Juventusa Miralem Pjanić mogao bi narednog ljeta napraviti veliki transfer. Sjajnim igrama u dresu Stare dame iz Torina, bh. fudbaler je privukao veliku pažnju, a španski mediji tvrde kako ga u svojim redovima želi vidjeti madridski Real.

Kraljevi ove sezone igraju zaista loše. Ispali su iz Kupa Kralja, sigurno je da neće odbraniti naslov prvaka Španije, a preostalo im je još da se bore za odbranu trofeja u Ligi prvaka.

Predsjednik kraljevskog kluba Florentino Perez najavio je velike promjene u timu narednog ljeta. Klupu će izvjesno napustiti Zinedine Zidane, ali će se određene promjene desiti i u samom timu.

Don Balon tvrdi kako je Pjanić jedna od glavnih meta Kraljeva na ljeto. Pregovori madridskog velikana sa agentima 27-godišnjeg igrača su navodno već počeli, a navodno je Real spremio itekako bogatu ponudu za bh. fudbalera.

Juventus je, prema pisanjima italijanskih medija, spreman pustiti Pjanića, ali ako Real u suprotnom pravcu pošalje Tonija Kroosa. Vjeruje se kako bi tim iz Madrida rado pristao i na takvu opciju, jer su našeg fudbalera i vidjeli kao zamjenu za Nijemca kojeg imaju namjeru prodati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić je član Bianconera postao u ljeto 2016. godine. Stigao je iz velikog rivala Rome, a u karijeri je još igrao za Lyon i Metz. 

Ove sezone sjajni veznjak je postigao četiri gola i upisao je osam asistencija u 24 odigrana susreta za aktuelnog prvaka Italije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.