Zidane preuzeo odgovornost: Moja najgora noć, neuspjeh, razočaranje..

Francuski stručnjak poslije ispadanja iz Kupa Kralja

Zidane preuzeo odgovornost: Moja najgora noć, neuspjeh, razočaranje..

Eldar Ganibegović

Real Madridu ove sezone ne cvjetaju ruže u domaćem prvenstvu, a tako i u Kupu Kralja, gdje su ispali od Leganesa.

Nakon poraza na Santiago Bernabeu od 1:2, kraljevski klub se oprostio od Kupa Kralja, bez obzira što su u prvom meču protiv Leganesa slavili sa 0:1. Poslije meča se oglasio trener Madriđana, koji je preuzeo odgovornost na sebe.

"Nakon prve utakmice imali smo sve u svojim rukama...", izjavio je francuski stručnjak, pa zatim nastavio:

"Ne može biti. Rezultat je fer jer nismo uradili ono što smo htjeli. To je neuspjeh i preuzimam odgovornot. Veoma sam razočaran, težak udarac za nas."

"Moja najgora noć? Uvijek preuzimam odgovornost za ono što uradim, a ovo je moja najgora noć."

"Jednostavno ne razumijem šta se dogodilo. Sada moramo da vidimo kako da se vratimo na pravi put. Napravio sam nekoliko grešaka, ali moraš razmišljati o dizanju iz ovoga. Teška pilula za progutati."

"Nisam ljut na igrače, ljut sam na sebe. Moji igrači su pokušavali, trčali i na momente loše igrali, ali to je moja greška."

"Ne znam da li je ovo najgora sezona u historiji Madrida, ali to mi ne smeta. Moram da budem pozitivan, čak i poslije ove večeri."

"Moramo se izvinuti navijačima, prihvatiti situaciju jer 2018. još nije završila. Imamo ligaški meč u subotu, a Liga prvaka počinje 14. februara, moramo se okrenuti tome", izjavio je Zidane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti