Sloboda se priprema u Turskoj

Beganović: Radimo žestoko, uslovi u Turskoj su fenomenalni

Midhat Šljivak

Sredinom sedmice fudbaleri tuzlanske Slobode otputovali su na pripreme u Tursku gdje su juče odigrali i prvi prijateljski susret.

U duelu sa bugarskim niželigašem Arda Kardzhalijem odigrali su 0:0, iako su večim dijelom susreta bili bolji protivnik.

Šef stručnog štaba Slavko Petrović priliku  je dao svim fudbalerima među kojima je i juniorski reprezentativac Amar Beganović koji je i u prvom dijelu sezone skrenuo pažnju na sebe.

"Uslovi za rad su fenomenalni. Od hotela, ishrane pa do terena, sve je na vrhunskom nivou i mislim da je dolazak u Tursku pun pogodak", govori Beganović za SportSport.ba.

Osvrnuo se i talentovani fudbaler na susret sa bugarskim niželigašem.

"Imali smo više od igre i mislim da smo zaslužili pobjedu. No, i pored 0:0 ne trebamo biti nezadovoljni, dobro smo igrali, a vjerujte da Bugari iako se radi o niželigašu nisu naivna ekipa", ističe mladi fudbaler i za kraj dodaje:

"Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom priprema. Radimo žestoko, osvježili smo se i igrački te mislim da ćemo imati mnogo toga za reći u nastavku sezone. Što se mene lično tiče, mogu vam reći da sam pun samopouzdanja te sam uvjeren da ću se dobrim radom nametnuti stručnom štabu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.