Uvini ipak ne dolazi na Maksmir

Dinamo propustio priliku dovesti nekadašnjeg saigrača Neymara, Coutinha...

Samir Mlaćo

Dinamo je glavni favorit za osvajanje titule prvaka u 1.HNL, ali i pored toga Zdravko Mamić ne miruje. Želi dodatno osnažiti momčad i "proštetati" se ligom, te imati respektabilnu momčad za Evropu.

Mamić je jasno podcrtao da Modri trebaju još pojačanja, a hrvatski mediji saznaju da je na pragu dolaska na Maksimir bio Bruno Uvini, nekadašnji kapiten U-20 reprezentacije Brazila.

Sa tokm selekcijom osvojio je naslov prvaka svijeta 2011. godine, a iste godine i naslov prvaka Južne Amerike.

Za "A" reprezentaciju Brazila ubilježio je tri nastupa, a trenutno je član tima iz Saudijske Arabije koji nosi naziv Al-Nasr Riad. Bio je i Twenteu, Napoliu, Sienu, Totenhemu U-21, Sao Paolu U-21...

Trenutna ima 26 godina, ali nakon interesovanja Dinama, Al-Nasr mu je ponudio novi ugovor, te su Modri ostali bez velikog pojačanja. Zanimljivo da je Uvini u U-20 selekciji bio kapiten Neymaru, Coutinhu, Danilu, Lucasu Mouri, Oscaru, Fernandu...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.