Reprezentativac BiH odlazi iz Werdera

Hajrović spakovao kofere, želi ga i Mamić!

Čelnici Dinama namjeravaju ove zime u svoje redove dovesti Izeta Hajrovića. Ideja je to koja se rodila u glavama čelnika zagrebačkog kluba nakon što je postalo jasno da reprezentativac Bosne i Hercegovine neće ostati u Werderu.

Krilni bh. fudbaler nije u planovima Floriana Kohfeldta i u Werderu su odlučni da ga prodaju ove zime kako bi koliko-toliko zaradili na njemu, budući da mu u junu ističe ugovor, a pitanje nove sredine bi se vrlo brzo trebalo riješiti. Prema nezvaničnim informacijama, među klubovima koji se interesuju za Hajrovića je i zagrebački Dinamo, koji je u potrazi za polivalentnim krilnim igračem.

Signali iz Zagreba su već odaslani prema 26-godišnjem Hajroviću, koji bi se trebao izjasniti privlači li ga zov Maksimira, gdje su i ranije stizali igrači pravo iz Bundeslige (Domagoj Vida, Junior Fernandes, Zvonko Pamić...)

Veliko je pitanje i što bi zagrebački klub mogao ponuditi Hajroviću. Mediji u Njemačkoj tvrde da za njegove usluge Werder godišnje izdvaja 2,5 miliona eura, što je iznos koji Modri teško mogu izdvojiti, međutim vrlo je vjerovatno da bi bh. fudbaler pristao igrati i za manji novac kako bi oživio karijeru koja je u rapidnom padu već dugo vremena.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Priča je svakako zanimljiva. Hajrović bi, u slučaju da se transfer iznenađujuće realizuje, bio treći reprezentativac Bosne i Hercegovine u svlačionici Dinama nakon Armina Hodžića i Amera Gojaka.

Podsjećanja radi, Hajrović je u Werderu od 2014. godine kada je stigao iz Galatasaraya. Za vrijeme provedeno u klubu je odigrao 41 utakmicu i pritom postigao tri pogotka uz jednu asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.