U Werderu imaju razlog zbog čega se žele riješiti Hajrovića

Napušta njemački klub

U Werderu imaju razlog zbog čega se žele riješiti Hajrovića

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Izet Hajrović do kraja januarskog prelaznog roka gotovo sigurno će napustiti ekipu Werdera.

Hajrović već nekoliko dana ne trenira sa ekipom Werdera jer je dobio dozvolu od čelnika kluba da pregovara s timovima koji su pokazali interes za njega. Također, sportski direktor njemačkog kluba Frank Baumann potvrdio je da Werder želi do kraja ovog prelaznog roka prodati Hajrovića i da vjeruje da će se to desiti do srijede.

"Hajrović ne trenira s ekipom već nekoliko dana i sigurni smo da će nas napustiti do srijede i otići van Njemačke. Ima nekoliko ponuda i pregovori su u završnoj fazi. Trener ne računa na njega i najbolje je za obje strane da promijeni klub", rekao je Baumann.

Također, Werder iz finansijskih razloga želi da se "otarasi" bh. reprezentativca jer je Hajrović jedan od najplaćenijih igrača u njemačkoj ekipi. Hajrović godišnje u Werderu zaradi oko 1,8 miliona eura što je daleko više od mnogih igrača koji nastupaju za ovaj klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije