Hertha izvukla bod sa gostovanja Werderu

Remi bez golova u Bremenu

Hertha izvukla bod sa gostovanja Werderu

Werder je na svom terenu ugostio Herthu u 20. kolu Bundeslige, a duel ove dvije ekipe je završen bez golova. 

Ipak, sami početak susreta je obećavao dosta uzbuđenja pošto je Jerome Gondorf već u 2. minuti susreta mogao dovesti Werder u vodstvo, ali je pogodio stativu.

Potom su obje ekipe imale nekoliko izglednih akcija, a Werder je mogao do vodstva i u finišu prvog dijela i to preko Krusea. Ipak, odbrana Herthe je izblokirala njegov pokušaj, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Werder je bio puno bolji rival u nastavku, ali lopta nije htjela u gol. Redale su se prilike Gebre Selassieja, Krafta i Gondorfa, ali promjene rezultata nije bilo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U petoj minuti sudijske nadoknade vremena Eggstein se našao u izglednoj situaciji, ali je odbrana Herthe uspjela sačuvati svoj gol i izvući bod sa gostovanja Werderu.

Vedad Ibišević je u igru ušao u 67. minuti mjesto Selkea, a u finišu susreta je zaradio žuti karton zbog naguravanja sa jednim fudbalerom Werdera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi