Košarkaša Lakersa muči povreda koljena

Lonzo Ball ponovo na parketu tek za tri sedmice

Drugi pik prošlogodišnjeg NBA Drafta, Lonzo Ball, se već neko vrijeme nalazi van stroja, a sada su iz tabora njegovih Lakersa poručili da bi se u akciju mogao vratiti za tri sedmice.

Ball je, naime, pretrio lakše istgenuće ligamenata koljena, a njegov oporavak bi trebao trajati još 20-ak dana.

Prema navodima ESPN-a Lonzo Ball još uvijek nije u stanju trenirati sa ekipom, ali koristi ovu pauzu kako bi radio na svom šutu i kondiciji.

Istegnuće ligamenata ponajviše utiče na njegove horizontalne kretnje, a sam Ball je istakao da neće igrati sve dok ne bude u stanju normalno trčati.

Trener Lakersa je istakao da će Ball prvo morati odraditi puni trening sa ekipom prije nego što dobje zeleno svjetlo da se vrati u roster.

Podsjetimo, Ball se povrijedio u duelu protiv Dallas Mavericksa 13. januara, a od tada je propustio sedam utakmica Lakersa, uključujući i sinoćnji okršaj sa Raptorsima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.